Tidningen Tara

Jag försöker stötta och visa personalen tillit, precis som en chef en gång gjorde med mig. Nu är det min tur att få människor att blomstra!

Läs mer i tidningen Tara (PDF)

SR P4 Stockholm

För över trettio år sedan flydde Maria Zaade från revolutionens Iran på en kamel. I dag driver hon ett prisbelönt äldreomsorgsföretag i Sollentuna.

Läs mer och lyssna hos SR P4

En Economistas Podcast

Maria Zaades karriärresa började på en kamel. Idag driver hon ett företag inom äldreomsorgen med fler än 150 anställda. Hon startade det här helt själv och bolaget har varit lönsamt sen dag ett. Vilken kvinna!

Lyssna på avsnittet här

DI Weekend

Maria Zaade flydde revolutionens Iran på en kamel över bergen för snart 30 år sedan. I dag driver hon ett eget företag med 150 anställda inom äldreomsorgen. ”Sverige är möjligheternas land. Jag uppmanar alla som kommer hit att ta chansen, men de måste ta eget ansvar”, säger hon.

Läs mer hos DI Weekend

Dagens Nyheter

De mindre företagen på välfärdsmarknaden får klä skott för riskkapitalbolagens framfart. Det menar omsorgsföretagaren Maria Zaade som tror på en framtid med fler små och mellanstora företag i branschen.

Läs mer hos Dagens Nyheter

DN Granskar

Utredaren Eva Lindström fick ett nytt uppdrag av regeringen: att utreda vilka krav som ställs på bolagen i välfärdssektorn. Hon ska vara klar i november och i direktiven till utredningen står att ägaren ska ha ett ”långsiktigt och seriöst engagemang”.

Läs mer i DN Granskar (PDF)

Vi i Sollentuna

En som är nöjd är Sollentunabon Al Samfors, 80 år, som blivit kompis med vårdbiträdet Shirin Panaw. – Jag är otroligt nöjd och vi har otroligt roligt ihop. Upplevelsen av hemtjänsten har blivit så mycket bättre sedan jag bytte till Akedo säger han.

Läs mer i Vi i Sollentuna (PDF)